Jó tudni

 

Mi is az a kozmetikai OSCAR-díj?

Ez a tisztán szakmai elismerést képviselő díj először tíz évvel ezelőtt került átadásra. Alapítója Dr Jan-H. Riedel kémikus, aki a Beiersdof termékfejlesztője. A BASF-en kívül további nagy kozmetikai alapanyaggyártó cégek a támogatók. Céljuk, hogy ezzel is segítség az iparág tudományos fejlesztéseinek elterjedését világszerte. A BASF vállalat, mint fő szponzor a bizonyítéka többek között annak, hogy ez a díj valódi tudományos fontossággal bír.


Manapság évről-évre körülbelül kétszázan pályáznak erre a tudományos díjra. Több kategóriában lehet nevezni, például innováció, hatóanyag, smink, kéz és lábápolás stb.

A jelentkezőknek tíz mintát kell beküldeniük az általuk kiválasztott termékből, csatolva a készítmény részletes leírását tartalmazó dossziét is. Egy független, nemzetközi, szakmai zsűri bírálja el a pályázatokat. Első körben kiválasztanak tíz terméket, illetve céget, akik ezután részletesen ismertethetik a terméküket. A zsűri, mint egy „ Keresztapa” elbírálja a bemutatott termékeket.

A legjobb öt jelölt meghívást kap a világ legnagyobb kozmetikai alapanyag és hatóanyag kiállítására, az „IN COSMETIC”-re. Ezen az eseményen egy nagyszabású ceremónia keretében kerülnek kiosztásra az Oscar-díjak.


Az Oscar-díj nagy szakmai rangot jelentő tisztán tudományos elismerése egy terméknek. 

A Baalbek Stúdió Oscar-díjas termékei:

Isabelle Lancray L'AGE D'OR Marianne - nappali krém >>>
Isabelle Lancray SURMER Eye Contour Cream - szemápoló krém  >>>

Isabelle Lancray EGOSTYLE De-Stress Gel Cream - Nyugtató, stresszoldó gélkrém>>>
Dr. Rimpler XCELENT Cream Timeless Age Q10 – regeneráló Q10 krém>>>
Dr. Rimpler XCELENT Cream Vitality Q10 – Q10 krém fényvédővel>>>
Dr. Rimpler XCELENT Skin Energizer Q10 - Q10 szérum>>>
Dr. Rimpler CUTANOVA / SENSITIVE Cream Nanosensitive Forte - krém extra érzékeny bőrre >>>

 


 

PARABÉNEK ÉS TÁRSAIK

 Tévhitek a kozmetikai tartósítószerekről és adalékanyagokról

Dr. Christian Rimpler a Dr. Rimpler GmbH ügyvezetője és a Kozmetikai Gyártók Németországi Szövetségének elnöke tollából
 
 
Ezek a manapság nagyon trendi témák sajnálatos módon nem túl hitelesek kozmetikai és tudományos szempontból. A hozzászólások és viták kevés, vagy semmilyen tudományos háttérrel nem rendelkeznek. Az alapanyagokat megalapozottság és ok nélkül bojkottálják és a legtöbb esetben anélkül, hogy más megoldást, vagy alternatívát kínálnának.
 
A mi filozófiánk mindig az volt: hatásos amennyire lehet, de harmóniában a természettel!
Dr. Rimpler kozmetikumok
 
Fő célunk a kozmetikumok hatásossága. Semmiképpen nem tagadható, hogy a szintetikus alapanyagok kevésbé okoznak allergiát, mint a természetes alapanyagok. Bizonyos szintetikus alapanyagok egyáltalán nincs nem kívánt mellékhatása pl: szintetikus peptidek.
 
 
Bár a fogyasztói viselkedés és a vezető piac néha kétkedően viszonyul ezekhez a dolgokhoz, ugyanakkor az igény megvan a megfelelő termékekre és mi soha nem kötünk kompromisszumokat a termékeinkre vonatkozóan. Ez például vonatkozik a tartósítószerek használatára, amiknek alkalmazása elkerülhetetlen...
 
Mi a Dr. Rimpler csapat azért szereztünk jó hírnevet, mert tudással rendelkezünk és felelősséget vállalunk készítményeinkért.

Több szavahihetőséget a kozmetikában!

 
PEG/ EOS: nem ionos emulgeátorok erőteljes aktivitással. Elősegíti a lipid köpeny zsíros fázisának kimosását a bőrből, ami egy bizonyos idő elteltével zsírhiányossá, szárazzá válik. Azonban állandó vita téma az, hogy ezek a kivonatok milyen intenzitással képesek a bőrbe hatolni. 
 
GLICERIN: három vegyértékű alkohol, nedvesítőként használják. MI CSAK NÖVÉNYI GLICERINT használunk! Magas koncentrációban, 10% fölött dehidratációt okoz, ezért a mi termékeinkben maximum 5%- ban található. Alternatíva: szorbitol.
 
PARABÉNEK: benzolsav különböző észterei, mindenfajta, pl: gomba, baktérium, vagyis mikrobaölő hatással. A hosszú láncolatú parabének bejutását szintén nagy viták övezik. 
Alternatívák: szerves savak, több vegyértékű alkoholok, növényi kivonatok (nem léteznek mellékhatások nélkül), ugyanúgy, mint a megfelelő csomagolás (tubusok, légmentes pumpás tégelyek).
 
ÁSVÁNYI OLAJOK: telített hidrocarbon, ami bőrbarát, ugyanakkor erőteljesen gátolja a bőrlégzést. Hosszú távú hatása az ilyen olajakat tartalmazó termékeknek a dehidratáció. Alternatívák: jó minőségű növényi olajok, melyeknek fontos tudni a származási helyét (pl: kendermag olaj) és a növényi szkvalán, ami a mi (nanotechnológiás) NLC rendszerünk alapja. 
 
SZILIKONOK: a termékeknek egy selymes érzést és egy tökéletes befejezést biztosít. A használt koncentrációknak, ami 0- 3% között van, jelentéktelen a záró hatása. Jelenleg vita téma, hogy lebomlik-e biológiailag. Alternatívák: lemondunk a kellemes tapintású sima bőrről.
 
EDTA: kelát képző összetevő, ami gátolja, hogy az emulzió bizonyos részei több vegyértékű fém ionokká essenek szét. Kis mértékben vitatott, nem előnyös tulajdonságai: a nehéz fém ionokat nagyobb vegyületekké köti össze, amik már nem lebonthatók biológiailag és felhalmozódhatnak. Alternatívák: phytic sav, trisodium ethylenediamine disuccinate.
 
PARFÜM OLAJOK: kezdve azzal, hogy 26 potenciális allergént tartalmaznak esszenciális olajokban, ebből 18-at visszaminősítettek pozitív irányba a felmért kockázatuk alapján. A tendencia növekvő a használatban.   
 
 
Összegzés:
 
Bár intenzív és heves viták folynak a szóban forgó alapanyagokról, de többségében ártalmatlanok toxikológiai szempontból!
 
Az elmúlt öt évben arra koncentráltunk, hogy helyettesítsük a PEG és EO emulgeátorokat alternatív anyagokkal, mint például a lecitin, cukor-észterek, lipoproteinek, polygliceridek. Ezalatt az időszak alatt fejlesztettünk ki olyan forradalmi újításokat, mint a Nanosensitive koncepció, ami dermatológiailag egy igazi csoda. Az NLC rendszer pedig különösen bizonyítja, hogy a természet és a high- tech  technológiák nem ütik egymást, hanem együtt képesek hatásos eredményt elérni.
 
Tehát az elmúlt öt év tapasztalatai egyértelműen bizonyítják, hogy nagymértékben csökkent a készítmények által okozott bőrirritáció, mind a PEG, mind az EO vonatkozásában. A tapasztalati tesztek azt mutatják, hogy bizonyos parabének és parfümök használatával is maradhatnak a kozmetikumok bőrbarátok, ezt mutatják az 5 éven belül készült adatok, amik a bőr reakciókra vonatkoznak.
 

Dr. rimpler kozmetikumok

 
Az első és legfontosabb lépés a bőrbarát ápolótermékek hatására vonatkozóan, hogy visszaállítsák a lipidköpenyt és természetazonosak legyenek, amennyire ez lehetséges.
Ebben a szellemben kívánunk kellemes szépülést a Dr.Rimpler és Isabelle Lancray termékekkel!

Dr. Christian Rimpler
a Dr. Rimpler GmbH ügyvezetője
és a Kozmetikai Gyártók Németországi Szövetségének elnöke

 
 

 

Már rengeteg krémet kipróbáltál, de egyik sem volt az igazi?

 

TEGYÉL BŐRÖD SZÉPSÉGÉÉRT!

 

Tudtad, hogy...

● A professzionális kozmetikumok hatóanyagtartalma sokkal magasabb,

mint a boltban megvásárolható termékeké?

● A rossz minőségű krémek árthatnak is a bőrödnek.

● Az arcápolást már 25 éves korban érdemes elkezdeni,

hogy tovább maradjon fiatalos a bőröd.

 

Botox hatás természetesen >>>

Szeretnél végre olyan terméket használni, ami tényleg segít?

● Az Isabelle Lancray kozmetikumok több termékét a szakma

kozmetikai Oscar-díjjal jutalmazta.

● A világon egyedülálló Oscar-díjas nanotechnológiával juttatják

a hatóanyagokat a bőrbe.

● Az első osztályú, friss növényi kivonatokat és a high-tech hatóanyagokat

extra magas koncentrációban tartalmazzák.

● Színezőanyag-mentes, szintetikus illatosító szer-mentes, és csak bőrbarát

tartósítószer felhasználásával készülnek, ezért nem allergizálnak.

● Normalizálják a bőr működési funkcióit, aktiválják a bőr saját helyreállító

mechanizmusait, ezért az erdedménye látványos és tartós.

 

Ápold a bőröd kiváló minőségű

Dr. Rimpler és Isabelle Lancray

kozmetikumokkal!

 

 


 

MIÉRT HASZNÁLJAK PROFESSZIONÁLIS KOZMETIKUMOT?

 

Tudtad, hogy a professzionális kozmetikumok megengedett hatóanyagtartalma lényegesen magasabb, mint a kereskedelmi forgalomba kerülő termékeké? Ez azért lehetséges, mert a ezeket a kozmetikumokat csak olyan szakemberek - főként kozmetikusok- kínálhatják Neked, akik ki tudják választani az Te bőrtípusodnak és bőrállapotodnak megfelelő kozmetikumot.

  

Miből áll egy termék ára?

Gondolkoztál már azon, hogy miből tevődik össze az az ár, amit elkérnek Tőled egy termékért az üzletben?

Általában egy kereskedelemben vásárolható termék ára áll a termék tényleges előállítási értékéből, mely egy egészen kis töredékét jelenti a kereskedelmi árnak, a marketing költségből, a hosszú kereskedelmi csatorna résztvevőinek hasznából, és a szállítási költségből, amely több lépcsőn keresztül az üzletbe ejuttatja a készítményeket.

Ezzel szemben a professzionális kozmetikumok árának legjelentősebb hányada, a termék tényleges előállítási árából és a termék előállításához szükséges nagyon komoly kutató és fejlesztő munka költségéből tevődik össze.

 

Miért használjak Dr. Rimpler és Isabelle Lancray kozmetikumokat?

A Dr. Rimpler és az Isabelle Lancray kozmetikumok a kutatásban és a fejlesztésben messze túlszárnyalták vetélytársaikat. Különleges és egyedülálló hatóanyagokkal minőségi márkát képviselnek a nemzetközi piacon. A forradalmian új termékei közül többet a szakma legnagyobb elismerésével, kozmetikai Oscar-díjjal jutalmaztak. A készítményekben található első osztályú, friss, növényi kivonatok, és a biotechnológiai úton előállított, high-tech hatóanyagok a ma létező legkisebb és leghatékonyabb nanokapszulába (Dr. Rimpler Nano Lipid) csomagolva jutnak el a bőr mélyebb rétegeibe is egészen az élő sejtekig. Nem csupán kívülről pótolja a bőrből hiányzó anyagokat, hanem kijavítja működési zavarait és tökéletes működésre ösztönzi a bőrt. Természetes védelmet biztosít a bőrt károsító hatások ellen, megvéd a korai öregedéstől és segíti a bőr önregenerációját.

A Dr. Rimpler termékek gyártásától a felhasználásig

Fedezd fel a modern bőrápolás lehetőségeit!

A bőr állapotát rendszeres, célirányos és személyreszabott ápolással lehet befolyásolni. Az így ápolt bőr természetes szépsége és frissessége a kortól függetlenül megmarad. Minden bőrtípus és bőrállapot számára kínál megoldást a Professzor Dr. Rimpler és csapata által kidolgozott Dr. Rimpler és Isabelle Lancray professzionális kozmetikai termékcsalád.

A bőr a legnagyobb szervünk, a szervezetünk első védelmi vonala. Véd a káros környezeti hatásokkal szemben, ezért fontos, hogy célzott, személyreszabott bőrápolással segítsd bőre tökéletes működését. 

 


 

TANÁCSOK A NAPI BŐRÁPOLÁSHOZ

  

Sminklemosás

A bőrápolás előtt minden alakommal, alaposan távolítsd el bőrödről a sminkkészítményeket. Ehhez speciális sminklemosót kell használnod, ami kíméletesen, dörzsölés nélkül, de alaposan távolítja el a make-up minden elemét.

 

Arctisztítás

 Az alapos arctisztítás elengedhetetlen része  a napi bőrápolásnak reggel és este. Az arctisztítás során nem csak a külső szennyeződéseket távolítjuk el a bőrről, hanem a nap, vagy éjszaka során bőrből kidolgozott szennyeződéseket is. Azért fontos a speciális arctisztító tej használata, hogy csak a bőr számára káros anyagokat távolítsa el, és ne roncsolja a bőr legfontosabb védelmét jelentő természetes bőrfelszíni lipidréteget.

 

Bőrradírozás

A bőrradírozás során az elhalt hámréteget távolítjuk el a bőrfelszínről, ezáltal a bőr simább és puhább lesz, és optimálisan előkészített a következő bőrápoló készítmények befogadására. A bőrradírozással a bőr önmegújító mechanizmusát is felgyorsítjuk. Bőrtípustól függően heti 1-3 alkalommal javasolt. A zsíros tág pórusú vastag bőrök számára heti 2-3 alkalommal, a száraz, érzékeny, vékonyabb bőrök esetén heti 1 alkalommal elegendő a bőrradírozás.

 

Tonizálás

A tonizálás során egyrészt az arclemosó anyagok legutolsó maradványait is eltávolíthatjuk a bőrről, másrészt beállítjuk a bőr felszín egészséges PH értékét, ami elengedhetetlen feltétele a bőr saját védekezőképességének. Ezzel a lépéssel ellenállóbbá tesszük bőrünket a külső környezeti hatásokkal szemben.

 

Hatóanyag koncentrátum

A hatóanyag koncentrátumok, vagy szérumok a legnagyobb koncentrációban tartalmazzák a speciális bőrápoló hatóanyagok keverékét. Könnyű textúrájuknak köszönhetően nagyon gyorsan és könnyen szívódnak fel a bőrben. A tonizálást követően, még a nappali, illetve éjszakai krém alá, vagy krémmaszkok alá használjuk a hatás fokozásának érdekében.

 

Nappali krém

Reggel a napi bőrápolási folyamat befejező lépése. A nappali krém egész napon át véd a káros környezeti hatások ellen, védi a bőrt természetes nedvességtartalmának elvesztésétől, és pótolja a bőrből hiányzó anyagokat.

 

Éjszakai krém

Az esti bőrápolás befejező lépése. Az éjszakai krém általában gazdagabb, táplálóbb és zsírosabb, mint a nappali krém. Hatékonyan támogatja az éjszakai pihenőfázisban a bőr regenerálódását.


 

AZ ÉRETT BŐR KOZMETIKAI KEZELÉSE

Az érett bőr

Mit is nevezünk érett bőrnek? általában életkorhoz és megjelenő bőrtünetekhez köthető ez a fogalom.

Jellemzően a negyvenedik életévtől már bátran mondhatjuk ezt, hiszen életkoruknál fogva és a bőrön jelentkező tünet együttes ezt indokolja –egyre mélyülő ráncok, pigment foltok megjelenése, a bőr rugalmasságának és nedvességtartalmának csökkenése.

Milyen folyamatok vezetnek a bőr öregedéséhez?

Bőrünk öregedésének okai több tényezőből állnak, először is genetikai oka van, hogy kinél mikor kezdődik és milyen intenzív jelei mutatkoznak, aztán belső hatások is befolyásolják például a negyvenes évek közepe táján bekövetkező hormonváltozások, és a külső környezeti hatások –táplálkozás, napsugárzás, dohányzás, alkoholfogyasztás

Mi történik a bőrben az idő előre haladtával?

A szervezetben az anyagcsere folyamatok lassulnak, tehát a bőrsejtek megújulása is csökken, megjelenése veszít üdeségéből, a mimikai izmocskák működése mentén a csökkenő kollagén és elasztin termelés következtében egyre hangsúlyosabbá vállnak a ráncok, a bőr egyre vékonyabbá, rugalmatlanabbá válik.

Az öregedést senki sem tudja megállítani, de megfelelő táplálkozással, pozitív testi tudatossággal, és a bőr aktuális igényeihez illesztett kozmetikai és otthoni ápolással lassítható.

Milyen eljárásokkal találkozhatunk a bőr öregedési folyamatainak lassítására, javítására? (visszafordítására)?

Manapság a média azt sugallja az emberek felé, hogy minél inkább rejtsék el az idő múlását pl.a ráncokat mert ha ezt nem teszik a társadalom egyre inkább háttérbe szorítja őket kevésbé tudnak majd érvényesülni a munkájuk vagy a magánéletük során.

Azt gondolom ez nem a legjobb tendencia, hiszen nem egy-egy kiragadott részleten kellene felszínesen javítani, hanem egészben kellene gondolkodni!

A bőrünket tekintve nemcsak az arcunkon legjobban látszódó ráncot kellene eltüntetni, hanem az egész arcbőrünkkel fontos lenne törődni, és nemcsak az arcbőrrel hanem a nyak a kéz bőrével is, hiszen ezeken a felületeken is látványos az idő múlása, és külön egy részlet javítgatása csak még inkább felhívja a figyelmet a többi öregedő részletre, kontrasztosabbá teszi az összképet. Természetesen számos megoldás kínálkozik a megfelelő ápolás megvalósítására. Erről később beszélünk.

Milyen divatos eljárásokkal találkozunk, melyek a bőr megfiatalítását hirdetik azonnali hatállyal?

Botox, plasztikai sebészet

Milyen előnyei és hátrányai vannak ezeknek az eljárásoknak?

Az eredmény azonnal látványosan szembetűnő. A botox estében a folyamat nem visszafordítható, hiszen ez egy idegméreg, amely bénítja a mimikai ráncok működését így a gyakori használat által az arc ” élettelenné” válik.

A plasztikai beavatkozás esetén már megoszlanak a tapasztalatok, hiszen ez is eredményezhet túlzó és természetellenes változást, de hozhat harmonikus pozitív változás is az arcon.

Milyen eljárásokkal találkozhatunk a kozmetikai szolgáltatások között, amelyek a bőr megfiatalítását eredményezhetik?

Abráziós eljárások - mikro derma, hidro, a hámlasztás különféle fajtái melynek célja a bőr felső hámrétegének megújítása, az anyagcsere fokozása, az önregenerációs folyamatok aktivizálása és a bőr befogadó képességének fokozása.

Mezoterápiás eljárások- tűs, tűnélküli, bdr .

Az eljárás célja egy intenzív beavatkozás során mikro tűk segítségével mikrosérüléseket ejtünk a bőrön, melyek intenzívebb hatóanyag felvételt tesznek lehetővé, fokozzák a bőr önregenerációs folyamatait és az eredmény látványos lesz. Ezeket kúraszerűen ajánlott igénybe venni a várt tartós eredmény érdekében.

Melyek a klasszikusnak mondható kozmetikai eljárások?

A kabinban végezhető kozmetikai regeneráló kezelések megfelelő hatóanyag komplexek, maszkok, és különféle hatásmechanizmusú masszázsok (frissítő, relax, nyirok) összehangolt alkalmazásával.

Ezek rendszeres életvitelszerű igénybevétele esetén az eredmény ideális mértékű, és hosszantartó.

A bőr legjobb állapotának megóvása érdekében rendkívül nagy hangsúlyt kell fordítanunk az otthoni ápolásra, a használt kozmetikumok kiválasztásakor annak megfelelő minőségére, hiszen ezzel az eljárással nagyfokú hatást gyakorolhatunk bőrünk állapotának megóvására javítására.

Milyen kozmetikumokat használnak a nők otthoni ápolásra?

Jellemzően médiából ismert, barátnő által ajánlott, kiskereskedelmi forgalomban kapható (dm, gyógyszertár, stb.) kozmetikumok olcsótól a drága kategóriáig! Kisebb arányban kozmetikus által megvásárolható professzionális kozmetikumot speciálisan az adott bőrigénynek megfelelően szintén olcsótól a drágáig.

Mi a legfontosabb különbség a kiskereskedelmi forgalomban megvásárolható kozmetikum és a professzionális kozmetikum között?

Természetesen a tényleges tartalom! Ha én magam laikusként kiválaszthatok a bőröm ápolására egy készítményt, de nem jól választok, akkor az anyagok komoly bőrproblémákat okozhatnak, (drasztikus hámlás, stb…) ha komoly hatóanyag-tartalommal rendelkeznek. Ezt a kockázatot természetesen egyik gyártó sem vállalja fel, így ezek a termékek vagy csak elenyésző mennyiségben vagy nem is tartalmaznak hatóanyagot. Természetesen az illatszerboltok eladói vagy a gyógyszerészek, nem kozmetikus szakemberek, ezen a területen pusztán értékesítők, tehát tanácsuk nem igazi segítség a számunkra. Amit a vásárló kifizet az mindössze krém alap, illat, csomagolás, marketing. Ezzel ellentétben a professzionális kozmetikum esetén szakember segítségével és minta kipróbálásával választjuk ki a megfelelő ápoló kozmetikumot. (Dr. Rimpler és Isabelle Lancray esetén magas minőségű és mennyiségű hatóanyag tartalommal bír!) Ebben az estben tényleges tartalmat vásárolunk. Amit kifizetünk az a valódi tartalom, magas szintű kutatómunka eredménye, kiváló minőségű hatóanyag személyre szabottan!

A Dr. Rimpler és Isabelle Lancray professzionális kozmetikumok magas minőségű és jelentős mennyiségű hatóanyag tartalommal bírnak. Ezt bizonyítja a számos nemzetközi kiemelkedő díjazás a professzionális kozmetikai iparban. 2006 óta folyamatosan többször is Oscar-díjjal elismert készítmények. A legutolsó Oscar díjat2012 aL’ age d’or termékcsalád nyerte el!

Az otthoni ápolás minősége nagyon fontos, hiszen minden nap végezzük. Ezzel biztosíthatjuk bőrünknek aktuális igényeihez igazítva a hosszú távú minőségi ápolást és a bőrkép életkornak megfelelő legszebb állapotban tartását. Lehetőség szerink kapcsoljunk hozzá rendszeres kozmetikai kezeléseket, amelyek látványosan fokozzák a bőrkép javulását!

A kozmetikában számos kezelés áll rendelkezésünkre a bőr megújításának elérésére és az önregenerációs folyamatok aktivizálására.

A gépi eljárások intenzívebbek, és költségesebbek általában, ám a gép nélkül végzett kezelések is rendkívül hatékonyak korunk kutatásainak, fejlesztéseinek köszönhetően: a nanotechnológiás szállítókapszulák által elérhetővé válik a bőr mélyebb rétege is!

Ezek olyan szállító rendszerek, amelyek méretüknél és stabil szerkezetüknél fogva a hatóanyagokat a megfelelő helyre juttatják a bőrben, hogy azok a leghatékonyabban tudják kifejteni hatásukat.

Ezek a professzionális kozmetikumok már nem csak hatóanyagot juttatnak a bőrbe, hanem olyan információs peptideket melyek a bőr saját regenerációs funkcióit aktivizálják, és hatásukat hosszútávon kifejtik!

Az érett bőr kozmetikumai a Dr Rimpler és Isabelle Lancray kozmetikumokból:

L’ age d’or, Beaulift, Zensibia, Cutanova, Surmer

Ár tekintetében is van mozgásterünk, minden igényt ki tudunk elégíteni.

Az érett és érzékeny bőrök ápolói a Cutanova, Zensibia családok

Az érett zsír és vízhiányos bőrök ápolója a Sumer, Cutanova családok

Az érett bőr botox hatású ápolója a Beaulift család

Az érett bőrök luxus ápolója a legújabb Oscar-díjas fejlesztés: a L’age d’or család

Ezeknek a kozmetikumoknak a kabin kezelő szettjeivel intenzív kezeléseket végzünk, melyek kiváló kiegészítői a megfelelő lakossági kozmetikumok mindennapos használatának. A megfelelő otthoni ápoló kiválasztása közösen történik szakszerű útmutatás mellet és minták kipróbálása mellet. Ezen kívül számos kiegészítőt is tudunk kínálni –napozó, testápoló, kézápoló, bőrradír, izzadás gátló, stb..