Segítség a bőrtípusod meghatározásához

Ahhoz, hogy megfelelő készítményekkel ápold a bőrödet, ismerned kell a bőrtípusodat, és annak speciális igényeit.  

Kozmetikus kollégáink összeállítottak Neked egy listát, aminek a segítségével meg tudod határozni a saját bőrtípusodat. Ezáltal célzottabban és könnyebben tudsz a meglévő bőrproblémáidra megoldást találni. A leírásokban további hasznos tanácsokat is találsz, így mindenképpen érdemes elolvasnod őket! 

Érzékeny bőr

Az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr szinte minden egyéb bőrtípus mellett megjelenhet. Az ilyen bőrre jellemzőek a kisebb-nagyobb terjedelmű, időszakosan megjelenő artériás hajszálértágulatok, bőrpír melyeket előidézhetnek: szélsőséges időjárási viszonyok, nem megfelelő kozmetikumok használata, keringést fokozó ételek, italok fogyasztása. (Súlyos esetben, rohamokban jelentkező bőrpír, mely a rozacea előfutára is lehet. Kialakulása inkább belső okok következménye, érdemes belgyógyászhoz fordulni!) Az ilyen bőr folyamatos nyugtatásra szorul, az artériás hajszálerek megfelelő működési feltételeit hidratálással kell biztosítani. Kerülni kell a szélsőséges kezelési eljárásokat, az elszappanosított termékeket, és az illatosított kozmetikumokat. Az ilyen bőrtípus kezelése professzionális készítményeket igényel, a boltokban megvásárolható kozmetikumok hatóanyag tartalma nem elegendő! A bőr tisztítása közömbös arctejjel, nyugtató hatású tonikkal történjen. 2-3 naponta nyugtató pakolás alkalmazása javasolt. Kerülendő a túl zsíros és fűszeres ételek fogyasztása!

Normál és vízhiányos bőr
Vízhiányos bőröd van, ha bőröd matt fényű, érdes tapintású és púderszerű hámlást tapasztalsz. Csak kevés komedó (miteszer) figyelhető meg az orrhajlatodban esetleg az álladon. A bőröd színe üde, viszont az időjárás viszontagságaira bőrpír figyelhető meg. A bőrödet hidratáló hatóanyag tartalmú készítményekkel ápold, heti egy alkalommal finoman távolítsd el az elhalt hámsejteket, hogy a bőröd lélegezni tudjon. Kerüld az alkoholos, szappanos arctisztítást és fokozottan figyelj a napi 2 liter folyadékbevitelre. 20-26 év között lehet jellemző ez a bőrtípus, később már a bőr táplálására is érdemes odafigyelni, mivel a preventív ránckezelés meglehetősen hozzájárul a bőr késleltetett öregedéséhez.


Érett és száraz bőr
A 40+ korosztály bőrproblémája. A faggyútermelés csökken, ezáltal a keratin hidratációja sem megfelelő, mely púderes vagy korpázó hámláshoz vezet. A pórusok zártak, a bőr tapintása érdes. Az ilyen fajta bőr kezelésének célja, a lipid réteg pótlása, a hámképzés normalizálása. A hidratáló hatóanyagok mellett, itt tápláló és anti-ageing összetevőkre is szükség van. A minél eredményesebb bőrápolás érdekében, itt is érdemes professzionális termékek közül válogatni, melyekkel a kozmetikusok is dolgoznak. A drága luxus márkák közül válogatva, gyakran a márkát és a csomagolást fizetjük meg az értékes hatóanyagok helyett. A napi arcápolás során válassz a bőrtípusodnak megfelelő arctejet és tonikot. Fektess nagy hangsúlyt a szemkörnyék ápolására. Mivel itt a bőrünk sokkal vékonyabb és érzékenyebb, mint arcbőrünk egyéb területein, a nappali arckrém nem nyújt védelmet a szarkalábak kialakulásától. Használj a bőrtípusodnak megfelelő szérumot, melyek magas koncentrációban tartalmaznak hatóanyagokat, és veszik fel a harcot a mélyebb barázdák ellen.


Érett és zsíros bőr
Az ilyen bőr kezelése nem egyszerű feladat, mégis fontos külön csoportba tennünk a megfelelő ápolás érdekében. Az ilyen bőr 35+ tehát már táplálásra és hidratálásra szorul, viszont szem előtt kell tartanunk a fénylő vagy éppen gyulladt bőrtüneteket is. Fontos az otthoni bőrápolás, az olyan kozmetikumok kiválasztása mely mindkét bőrproblémára megoldást nyújt. Vigyázz! A csak problémás bőrtípusra szánt készítmények gyakran szárító hatással bírhatnak, nem nyújtanak táplálást az érett bőrnek, következményeképpen a bőr dehidratálttá válik, mely elősegíti az öregedés látható jeleinek megjelenését.


Problémás bőr
A fiatal bőrök tipikus problémája a túlzott faggyútermelődés, a szarutermelődés nem megfelelő működése, melyek együttese tisztátalan bőrképet adhatnak. Általában pattanások, miteszerek, akár hajszálértágulatok, fényes vagy éppen érdes felület jellemzi. A kifejezetten erre a bőrproblémára készült készítményekkel való napi arctisztítás nagyban hozzájárul a szép bőr eléréséhez. Érdemes betartani a három lépést. Zsírosabb, fényesebb bőrűek zselés állagú lemosóval akadályozhatják meg a baktériumok elszaporodását a bőrükön, míg a szárazabb de miteszeres bőrűek a semleges arctisztító tejekkel járnak jobban. Második lépés a tonikok arcvizek használta, melyek feladata megszüntetni a kedvező közeget a baktériumok elszaporodásához. Harmadik lépésként ápolni kell a bőrt. Gondolni kell a fényvédelemre és a hidratációra. Hetente érdemes eltávolítani az elhalt hámréteget, hogy a bőrlégzés biztosítva legyen. Hat hetente javasolt kozmetikushoz fordulni, aki higiénikus körülmények között eltávolítja miteszereket, megelőzve a gyulladt pattanások kialakulását, elkerülve a házi nyomkodás következtében kialakuló hegeket és bőrelszíneződéseket.


Rozaceás bőr
Rozacea fiatal korban ritkábban, inkább a klimax ideje környékén jellemző bőrprobléma. Súlyosságától függően figyelhetők meg a tünetek, melyek a következők: tartós bőrpír a vérértágulatok következtében, később szövetburjánzások kialakulása. A rozacea tünetei az arcon mindig szimmetrikusan jelentkeznek. Kezelése orvosi feladat, viszont a megelőzésében és észrevételében nagyban hozzájárul a kozmetikus illetve az általa javasolt készítmény. Az ilyen bőrtípust tilos szélsőséges kezelési eljárásoknak kitenni, helyette inkább a bőr nyugtatása és a helyi vérkeringés normalizálása a cél.


Pigmentfoltos bőr
Az öregkori és fiatalkori szeplők, a szülés következtében létrejött és nem múló májfolt, a mechanikai behatások miatt létrejött, pl. akné okozta bőrelszíneződés, kozmetikai feladat. Egyéb pigmentzavarok kezelése orvosi feladat. Megfelelő készítményekkel halványíthatjuk a már kialakult barna foltokat, melyek kémiailag gátolják a festékképződést vagy a festéksejteket oxidálják, így elveszik a színüket. A foltosodásra hajlamos bőröket érdemes már az első tavaszi napsugár megjelenésével preventíven kezelni, professzionális fényvédő használatával, mely nem csak a foltok kialakulásának szempontjából hasznos. Megelőzhetjük a bőr korai öregedését, a ráncok elmélyülését, és értékes összetevőivel ápolhatjuk a bőrünket. Gépi kezelés is lehetséges, melyek közül az IPL és lézer hozza a legjobb eredményeket.


Férfi arcápolás
A férfiak bőre köztudottan vastagabb és gyakran zsírosabb is, viszont bőrprobléma esetén nem különböztetünk meg férfi vagy női bőrt. A férfi bőr ugyanúgy lehet száraz, vagy éppen öregedő, melyek kezelésére ugyanazok a hatóanyagok javasoltak, melyek a „női” készítményekben is megtalálhatóak. Az a férfi, akinek fontos az ápolt megjelenés, fiatalos bőrképének megőrzése, válasszon professzionális készítményt. A drogériákban kapható férfiaknak szánt termékcsaládok legjellegzetesebb vonása a túlillatosítás és a bőrirritációt „frissességet” okozó anyagok. A professzionális készítmények kellemes illatúak, esetleg illatmentesek. Nem parfüm, nem kölcsönöz nőies tulajdonságokat, viszont eredményesen veszi fel a harcot a kialakult bőrproblémával szemben.


Amennyiben bizonytalan vagy a bőrtípusod meghatározásában, vedd igénybe segítségünket, és töltsd ki online bőrdiagnózisunkat. 
                                                           
Készítsd el online - bőrdiagnózisod!
 

TANÁCSOK A NAPI BŐRÁPOLÁSHOZ

Sminklemosás

A bőrápolás előtt minden alakommal, alaposan távolítsd el bőrödről a sminkkészítményeket. Ehhez speciális sminklemosót kell használnod, ami kíméletesen, dörzsölés nélkül, de alaposan távolítja el a make-up minden elemét.


Arctisztítás

Az alapos arctisztítás elengedhetetlen része a napi bőrápolásnak reggel és este. Az arctisztítás során nem csak a külső szennyeződéseket távolítjuk el a bőrről, hanem a nap, vagy éjszaka során bőrből kidolgozott szennyeződéseket is. Azért fontos a speciális arctisztító tej használata, hogy csak a bőr számára káros anyagokat távolítsa el, és ne roncsolja a bőr legfontosabb védelmét jelentő természetes bőrfelszíni lipidréteget.


Bőrradírozás

A bőrradírozás során az elhalt hámréteget távolítjuk el a bőrfelszínről, ezáltal a bőr simább és puhább lesz, és optimálisan előkészített a következő bőrápoló készítmények befogadására. A bőrradírozással a bőr önmegújító mechanizmusát is felgyorsítjuk. Bőrtípustól függően heti 1-3 alkalommal javasolt. A zsíros tág pórusú vastag bőrök számára heti 2-3 alkalommal, a száraz, érzékeny, vékonyabb bőrök esetén heti 1 alkalommal elegendő a bőrradírozás.


Tonizálás

A tonizálás során egyrészt az arclemosó anyagok legutolsó maradványait is eltávolíthatjuk a bőrről, másrészt beállítjuk a bőr felszín egészséges PH értékét, ami elengedhetetlen feltétele a bőr saját védekezőképességének. Ezzel a lépéssel ellenállóbbá tesszük bőrünket a külső környezeti hatásokkal szemben.Hatóanyag koncentrátum

A hatóanyag koncentrátumok, vagy szérumok a legnagyobb koncentrációban tartalmazzák a speciális bőrápoló hatóanyagok keverékét. Könnyű textúrájuknak köszönhetően nagyon gyorsan és könnyen szívódnak fel a bőrben. A tonizálást követően, még a nappali, illetve éjszakai krém alá, vagy krémmaszkok alá használjuk a hatás fokozásának érdekében.


Nappali krém

Reggel a napi bőrápolási folyamat befejező lépése. A nappali krém egész napon át véd a káros környezeti hatások ellen, védi a bőrt természetes nedvességtartalmának elvesztésétől, és pótolja a bőrből hiányzó anyagokat.Éjszakai krém

Az esti bőrápolás befejező lépése. Az éjszakai krém általában gazdagabb, táplálóbb és zsírosabb, mint a nappali krém. Hatékonyan támogatja az éjszakai pihenőfázisban a bőr regenerálódását.


Hogyan ápold a bőröd videó

Elkészült "hogyan ápold a bőröd" videónk, melyben Danka elmondja, hogy mik a napi arcápolás lépései, mi miért fontos a bőrnek, és ezt hogyan kell jól csinálni. Mindezt úgy, hogy bárki számára érthető és követhető legyen, Danka kedves mosolyával megfűszerezve! 
Légy te is tudatos ápolója a bőrödnek!

MEGNÉZEM A VIDEÓTBőrápolási tanácsadás

Amennyiben további kérdéseid lennének, szeretnél többet megtudni a bőröd helyes ápolásáról, szeretnél ingyenes bőrápolási tanácsadáson részt venni, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén. Kozmetikusaink személyreszabott ápolási tervel várnak!
1051 Budapest, Arany János utca 9.
félemelet (kapucsengő: 65)

Tel: +36 1 266 1856, +36 30 566 0806
E-mail: info@baalbekstudio.hu
www.baalbekstudio.hu