17 Mar, 2021

A vitaminok ereje

Szerző: Ildikó Hárnási Itt: Blog Hozzászólások: 0 Megtekintések: 479

Sokat hallod, hogy fontos a C-vitamin a bőrődnek is nem csak a szervezetednek? Emellett használj E-vitamint tartalmazó kozmetikumokat is. Majd azt mondják, hogy retinolt keresd az összetevők között, de azt se tudod, hogy eszik-e vagy isszák.

Itt az ideje, hogy helyére tegyük a sok inforrmációt, ami nap mint nap ér minket! 

A-vitamin

Ennek legtöbbször egy származékával talákozunk kozmetikumokban, ez pedig a retinol. Nagyon fontos szerepet játszik az öregedés jelei ellen folytatott harcban, mivel serkenti a kollagéntermelést és beindítja a sejtmegújulást, így sok anti-aging termékben megtalálható. Mindemellett erősíti a bőr védőrétegét és blokkolóan hat a faggyúmirigyek sejtjeire. Az esti arcápolási rutin részeként ajánlott használni és mellette fontos a fényvédő használata minden reggel, mert fényérzékennyé teszi a bőrt.

C-vitamin

A C-vitamint szervezetünk nem tudja előállítani, ezért erről magunknak kell gondoskodnunk, nem csak az immunrendszer védelméért, hanem bőrünkre gyakorolt pozitív hatásai miatt is. A C-vitamin olyan antioxidáns, ami ragyogóbbá és feszesebbé teszi a bőr megjelenését, miközben gyorsítja a bőr regenálódását és csökkenti a gyulladást. Rendszeres használata késleltetni a bőröregedését és felveszi a harcot a káros szabadgyökökkel. A reggeli arcápolási rutin részeként ajánlott a használata, mivel fényvédő hatású, védelmet nyújt a káros napsugarak ellen.

E-vitamin

A külső és belső streszsfaktorok következtében kialakuló szabadgyökök súlyos sejtkárosodást okozhatnak, ami többek között a bőr idő előtti öregedését okozza. Az antioxidánsok szerepe nem más, mint a sejteket károsító szabadgyökök semlegesítése. Az E-vitamin, a C-vitaminhoz hasonlóan az antioxidánsok közé sorolható, ami védi a sejtfalat és a feljebb említett vitaminok mellé beáll a sorba harcolni a ráncok ellen. Regenerálja a bőrt és segít megtartani annak természetes rugalmasságát.

Isabelle Lancray a vitaminok képviseletében:

A Vitamina termékcsalád intenzív ápolás a nedvességszegény, regenerációigényes bőr számára. Energiapótlás, a természetes és egészséges szépségért. A benne található, kapszulába zárt retinol, a színtiszta C-vitamin és a bőr védelmét biztosító E-vitamin visszaadják a bőr rugalmasságát és fiatalos megjelenését. A termékek varázslatosan friss, gyümölcsös illatát a revitalizáló mandarin és kivi kivonat adja.

Az Isabelle Lancray Vitamina termékcsaládról bővebben: 

MEGNÉZEM


Segítség bőrtípusod meghatározásához:

ONLINE BŐRDIGANÓZIS

Hozzászólások